Zeni Amarone Classico
-2013

 

Ejerne er Zeni Familien med Fausto Zeni i spidsen. Med Zeni kan man være sikker på én ting – de leverer altid varen. God, solid kvalitet, og vi oplever aldrig en årgang, hvor kvaliteten ikke er flot i forhold til prisen. Skulle det ske, kommer varen simpelthen ikke til salg.

Zeni Amarone Classico 2013 er en særdeles lækker og let drikkelig Amarone i høj kvalitet. Flot, dybrød kulør med indsmigrende bouquet af fed, moden frugt med små noter af violer. Smagen er fuld af lækker, fed frugt domineret af mørke blommer og kirsebær. Efterfulgt af dejlige kryddernoter og lang, smagfuld afslutning med stænk af fad.

Druerne er håndplukkede fra bjergside vinmarker i det nordlige Verona. Druerne tørrer i 4 til 5 måneder inden presningen og får derefter traditionel gæring med udblødning – men er stadig i kontakt med drueskindet til 3 til 4 uger.

Lavet på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Afstemt til at nydes med mad og ikke så overkoncentreret, at den ødelægger det gode måltid.

Server den ved 17-18 grader til kraftigt kød, lagrede oste, vildt og oksehøjreb. En Amarone, der også er perfekt til julemaden – uanset om det er til and eller flæskesteg.

Kan gemmes 10-12 år fra høstår.

 

Vindata

 Årgang: 2013

Område: Veneto, Italien

Vintype: rød
Druer: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara
Alkohol: 15,0%


Pris pr stk:

v/6 stk.: 219,00

Løssalg kr.: 275,00

Varenr.: XXX