1st Choice Wine’s Vinskole

Der snakkes og skrives meget om de dyre og fine vine, men faktum er, at op mod 75% af al den vin der sælges i Danmark, er såkaldt hverdags vin der koster mellem 40 og 60 kroner pr. flaske. Ydermere drikkes langt størstedelen af den vin inden for et døgn efter at det er købt. Det er altså lidt af en skrøne, at danskerne går og opbygger store klimastyrede vinsamlinger i hjemmegravede kældre under parcellerne. Sandt er det derimod, at vi drikker mere vin end nogensinde, vi drikker mere forskellig vin end nogensinde, for udvalget i butikkerne er større end nogensinde. Men det store udvalg kan være svært at navigere i.

Vi har derfor opstillet nogle gode råd, til hvordan vine udvælges:

LÆR DIN SMAG AT KENDE – OG STOL PÅ DEN!
Vinsmag er sjældent objektivt. Det gode køb for én forbruger, er ikke nødvendigvis lige så godt for en anden. For at gøre gode køb må man vide lidt om hvad man leder efter. At lede efter “en god rødvin” er som at lede efter “en god grøntsag”.

GLEM ETIKETTER, GULDTRÅD OG MEDALJER
De vine der har et godt blikfang, koster ofte også mere i reklamekroner, og det er der kun én til at betale for – dig! Medaljer KAN være et godt tegn, men er oftest vundet i mindre prestigefyldte konkurrence med lavt niveau.
Vær ikke pr. automatik tilbageholden overfor skruelåg eller bag-in-box, som kan indeholde udmærkede vine.

KØB IKKE DE ALLERBILLIGSTE VINE
Køber du en vin til 100 kr., for du som hovedregel 3 gange mere kvalitet sammenlignet med en til 50 kr. – selv om du kun betaler 2 gange så meget.

LÆR DIG NOGLE DRUESORTER OG PRODUCENTER DU GODT KAN LIDE
Vine fra forskellige lande på samme druesort smager ofte mere ens end vine fra samme land på forskellige druesorter
Hvis du kan lide én vin fra en producent, er det værd at teste flere
Årgange er sjældent meget vigtig for “dagligdagsvine”

HOLD ET VÅGENT ØJE MED “NYE” LANDE, OMRÅDER OG PRODUCENTER
Vine der er på vej ind på markedet vil ofte være billigere end de kendte mærker.

FIND DIN(E) FORETRUKNE EKSPERT(ER) – MEN BRUG DEM IKKE SLAVISK
Vinskribenterne smager tusindvis af vine hvert år og kan være en genvej til at vælge i vinjunglen. De såkaldte eksperter er bestemt ikke altid enige. Din smag vil sikkert ligne nogle af eksperternes mere end andres.