Domaine la Rocalière
Lirac

Dette domæne er etableret så sent som 1995, hvor Jacques Borrelly slog til, da Domaine Maby frasolgte en andel af deres marker i Tavel og Lirac. I dag har Jacques’ to døtre overtaget ledelsen, og de plejer sammen med en håndfuld ansatte de ca. 50 hektar, der er ligeligt fordelt mellem de to kommuner.

Druerne er de klassiske for området med klar dominans af Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault. Fra starten har man været meget varsom med sprøjtemidler og i 2011 påbegyndtes omlægning til økologisk drift. Og med denne årgang er de blevet certificeret økologiske. Domaine la Rocalière Lirac er et blend af lige dele Grenache, Syrah og Mourvèdre.

Efter et par dages kold udblødning er vinen gæret på rustfrit stål og efter en måned flyttet til neutrale foudres, hvor vinen har tilbragt resten af sin opvækst, som beløber sig til godt et år.

2015 hører til blandt de største årgange nogensinde i regionen – også hos la Rocalière. Deres Lirac er en kernesund sag med en forbilledlig balance mellem vinens komponenter. Duft og smag strutter af kirsebær, oliven og Provence-urter. Dette er en kraftig og fyldig men ikke tung vin, der smager glimrende allerede, men som også kan henlægges til omkring 2018-2025.

Nyd vinen til de rustikke simreretter eller som medspiller til rød kød fra grillen. Med lagring vil dette også være dejlig allround ostevin.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-18° alt efter personlige præferencer.

Årgang:
Område: Frankrig (Lirac)
Vintype: rød
Druer: 30% Grenache, 35% Mourvèdre & 35% Syrah
Alkohol:
Volume: 0,75


Pris pr. stk.:

v/1 stk.: 149,00 pr. fl.

Varenr.: XXX