Cycles Gladiators, Chardonnay

Californisk Chardonnay spænder stilistisk meget vidt; fra de voldsomt fyldige og bredskuldrede typer til noget, der kommer særdeles tæt på Chablis. Cycles Gladiator ligger et sted midt i mellem, hvor afstemt fylde parret med god friskhed giver en behagelig drikkeoplevelse.

Dette er ikke cremet powervin, men snarere en mere ’kølig’ stil, hvor fokus er på friskhed i frugten men dog stadig med en blid og afrundet finish. Druerne kommer hovedsageligt fra Monterey, hvor havets svalende briser giver vinene et godt, naturligt syreindhold i druerne.
Stilen er uhøjtidelig, som californierne selv er det, men tag ikke fejl: vinen er lavet efter alle kunstens regler på et topmoderne vineri, hvor ny teknologi aldeles uproblematisk går hånd i hånd med statens rige vintraditioner.

Cycles Gladiator Chardonnay er gæret køligt på rustfrit stål, hvorefter vinen er lagret på rustfrit stål samt egefade af varierende alder. De nye fade afgiver mest aroma, mens ældre fade er mere neutrale, men giver vinen en gunstig, kontrolleret mikrooxidation. Vinfikationen har bevaret frugtaromaerne og tilføjet vinen et cremet touch.

Duft og smag har elementer af fersken, melon og citrus med undertoner af ananas og cremet eg. Eftersmagen har pæn længde og god friskhed.

Nyd denne vin til en cremet pastaret, til stegt eller ovnbagt fisk, til en let kyllingeret eller som en halvfyldig solo-vin. Nydes afkølet ved 8-10°.

Vindata

Årgang: 2014
Område: Californien
Vintype: Hvid
Druer: 100% Chardonnay
Alkohol: 13,5%
Volume: 0,75


Pris pr stk:

v/1 stk.: 125,00

Varenr.: XXX