Amarone della Valpolicella
Classico, Cantina Di Negrar

Denne Amarone er hentet hos Cantina Valpolicella Negrar, som trods sin kooperativstatus med ca. 220 tilknyttede vinavlere stabilt henter topanmeldelser i Italiens vinguider.

’Classico’-zonen er en strengere geografisk afgrænset demarkation end Amarone DOC, hvilket på jævnt dansk betegner den del af området, som giver de bedste vine grundet jordbundsforhold og klimatiske betingelser, som er grundlaget for en perfekt modning af druerne Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella.

I det tidlige efterår håndhøstedes druerne til denne Amarone, hvorefter alle klaser blev sorteret og sidenhen lagt til tørre i godt 3 måneder i små kassetter i Cantina di Negrars tørrerum. Den særlige teknik opkoncentrerer sukkerindholdet, mens druerne samtidigt gennemgår en naturlig mikrobiologisk proces i løbet af tørreperioden. I februar året efter blev de rosin-lignende druer presset, gæret og macereret i 30 dage. Sidenhen er vinen lagret 1½ år på små barriques af fransk Allier-eg og store 3000 liters fade inden vinen afslutningsvis blev flaskemodnet i ½ år inden frigivelsen.

Cantina di Negrar Amarone Classico er ungdommelig dybrød med en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster og en vifte af sødt krydrede aromaer, mens smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop og massiv mundlængde og den karakteristiske snert bitterhed i finalen – uden præg af kogt frugt, som man finder i billigere Amaroner. Her holder modne, blide tanniner vinens voldsomhed i skak, så en harmonisk balance opstår, og vinen fremstår således trods sin koncentration som særdeles drikkevenlig.

Vinen bør iltes i en rummelig karaffel et par timer inden serveringen. Vi anbefaler at servere vinen lidt under stuetemperatur ved ca. 17 grader til de voldsomme kødretter eller tørre, lagrede ostetyper.

Vindata

Årgang: 2013
Område: Veneto
Vintype: rød
Druer: Corvina, Corvinone og Roninella
Alkohol: 15,5%
Volume: 0,75


Pris pr stk:

v/6stk.: 169,-

Løssalg kr. 229,-

Varenr.: 32