A. Lété
– Champagne Rosé Brut Cuvée Tom

En fyldig, tør Rosé-Champagne fremstillet af de blå druer Pinot Noir og Pinot Meunier samt den grønne Chardonnay fra sydligt eksponerede marker omkring byen Dámery i Marne-dalen, nær Épernay.

Den smukke farve opnås ved at lade de blå druers skaller begynde gæringen sammen med mosten, hvorved farven modsat ’normal’ Champagne trækkes ud af druerne. Så snart den ønskede farve er opnået, får mosten lov at gære færdig uden drueskallerne.

A. Lété er i modsætning til Champagne-industriens enorme reklamecirkus en diminutiv producent, med 9 hektar marker, der i dag drives af 4. generation. Det fraværende reklamebudget betyder, at alle udgifter kan forsvares af en dejlig vin til en rimelig pris.

Rosé Brut Cuvée Tom er en klassisk, fyldig og tør Champagne, der aromatisk er i retning af kirsebær, tranebær, potpourri og gær-afledte aromaer af rugbrødsdej og ristet brød.

Mange drikker Champagne med Hendes Majestæt nytårsaften – og intet galt i det, men madmæssigt er Champagne utrolig alsidig, og det er noget nær den mest komplette madledsager man kan tænke sig, hvis man skal vælge en enkelt vin til et helt måltid. Udover klassiske franske kompositioner, så kan man ligeledes prøve den til tapas-inspirerede retter og flere af de regionale køkkener fra fjern-østen, såfremt chili-volumenknappen ikke er skruet helt i bund.

Serveres afkølet omkring de 7-11° alt efter temperament, men husk altid, at man ikke bør bruge maskinafvaskede Champagneglas, da opvaskemaskiners afspændingsmiddel sætter en effektiv stopper for vinens bobler.

Vindata

Område: Champagne
Vintype: Champagne
Druer: Pinot Noir, Pinot Meunier & Chardonnay
Alkohol: 12,0%
Volume: 0,75


Pris pr stk:

v/1 stk.: ?????