A. Lété
– Champagne Brut Cuvée Clara

En vellagret, cremet, fyldig og aromatisk Champagne der – helt uset for området – giver gedigen kvalitet til pengene. Champagne er ‘big business’ domineret af mastodonter med enorme marketingbudgetter, hvis vine af samme grund udviser et skidt forhold mellem pris og kvalitet.
A. Lété er i modsætning til dette reklamecirkus en diminutiv producent, med 9 hektar marker, der i dag drives af 4. generation.

Champagne Brut Cuvée Clara er fremstillet af de tre vigtigske champagnedruer, Pinot Meunier, Pinot Noir og Chardonnay fra marker omkring byen Damery i Marne-dalen, nær Épernay. Hele 5 års flaskelagring inden frigivelse bidrager med både aromatisk dybde og fine, små bobler.

I glasset præsenterer vinen sig med en fin, ikke for anmassende mousse. I duft og smag harmonerer komplekse, toastede noter med røde æbler og lidt cremet øllebrød. Cuvée Clara er tør, medium fyldig og med god længde.
Nydes enten som aperitif eller som gennemgående vin til et helt måltid. Ingen vin mestrer alt, men god Champagne er en af de vine, der mestrer mest.

Serveres afkølet omkring de 7-11° alt efter temperament, men husk på, man ikke bør bruge maskinafvaskede Champagneglas, da opvaskemaskiners afspændingsmiddel sætter en effektiv stopper for vinens bobler.

Vindata

Område: Champagne
Vintype: Champagne
Druer: Pinot Meunier, Pinot Noir & Chardonnay
Alkohol: 12,0%
Volume: 0,75


Pris pr stk:

v/1 stk.: 329,00